Esquerra Berga presenta un programa per governar, ambiciós i realista

El partit republicà presenta un programa electoral que pensa amb el dia a dia de la gent, i posa en valor aspectes bàsics per Esquerra com la cultura, la transparència i la participació o la sostenibilitat

Esquerra Berga presenta un programa per governar, ambiciós i realista
Esquerra Berga presenta un programa per governar, ambiciós i realista

Esquerra Berga ha presentat, aquest divendres d'inici de campanya, un programa electoral pensat per governar. L'alcaldable Ramon Camps ha destacat que es tracta d'un document que agrupa les línies mestres del partit de cara a la pròxima legislatura, amb propostes tan ambicioses com realistes.

D’una banda, se centra en les polítiques per la gent, en els problemes reals del dia a dia de les persones i en el bé comú. Camps ha destacat que l’Ajuntament ha d’estar al servei de les persones i ningú pot quedar desatès. Això va des d'arrengar els carrers, les places i els parcs, fins a treballar per la cohesió social amb totes les eines que té l’ajuntament, que són més de les que ara com ara està fent servir, i fer-ho de forma transversal en totes les polítiques. El programa posa el focus en els col·lectius més vulnerables.

Un altre punt important es basa en la transparència i la participació. En aquest sentit, de forma més o menys explicita, el programa busca desencallar problemes endèmics, dels quals no se n'ha desencallat cap en aquesta legislatura. El document vol que aquest mandat serveixi per dibuixar les bases de la ciutat que la gent vol pel seu futur, per tant, no mirant només el curt termini. D'aquesta manera, podrem tirar endavant projectes importants per la ciutat de forma col·lectiva, amb la gent, i consensuada amb tothom, també a través de la Comissió de Plans Estratègics. El nostre primer objectiu serà un pla estratègic per revitalitzar el barri vell.

En tercer lloc, un dels projectes principals per Esquerra Berga, des de fa més de 4 anys, és convertir la ciutat en la Capital de la Cultura Popular i Tradicional Catalana. Es tracta d'un projecte fonamental, que pot acabar amb la creació d'un Centre d'Interpretació, però que a curt termini contempla moltes més actuacions, ja que abans s'ha de revitalitzar la ciutat des de l'àmbit cultural, amb propostes com una agenda cultural permanent i de qualitat, que ompli de cultura i oci la ciutat cada setmana. Pel que fa a la cultura, també entenem que l'educació serà una peça clau per la ciutat, ja que està i ha d'estar present en tots els àmbits de la societat berguedana.

Finalment, no menys important, hem de plantejar la ciutat de forma sostenible, des de l’urbanisme a la mobilitat. En aquest sentit, el document conté moltes mesures per incentivar la incorporació d’energies renovables en funcionament de la ciutat i el dia a dia de les persones. El partit considera que l’entorn de la ciutat és privilegiat, per la qual cosa Berga ha de ser més actiu que ningú en aquest aspecte. En aquest sentit, un dels compromisos principals d’Esquerra Berga és millorar el transport públic de la comarca i, conseqüentment, fer definitivament l’estació d’autobusos.

En definitiva, es tracta d’un programa fet per desencallar la ciutat, i treballar amb tots els berguedans per convertir Berga en la millor ciutat on viure, créixer i gaudir, per tant una ciutat amable, una ciutat activa i una ciutat plena d’oci i cultura.

La confecció del programa

El president de la secció local d’Esquerra Berga Aleix Camprubí ha explicat que el programa neix del treball dels darrers 5 anys. Algunes idees i propostes sorgeixen de la confecció del programa del 2015, on es va fer una gran tasca de parlar amb tothom, especialment amb moltes entitats, s’hi afegeixen la feina que ha anat fent el partit en el dia a dia de la ciutat i de l’Ajuntament, i les trobades i el treball que Esquerra ha tingut la sort de fer amb entitats, associacions i també amb gent a títol individual que ens ha ajudat. Arran de tot això, es van crear diversos grups per a les diferents parts del programa, per finalment acabar debatent les propostes i tancant el document en un parell de jornades temàtiques.

Més Esquerra, Més Berga

Finalment, el president ha presentat als mitjans el lema principal de campanya: Més Esquerra, Més Berga. L’objectiu d’aquest és resumir la voluntat de l’acció de govern del partit, que es basaran en més polítiques realment d’esquerres i d’esquerra responsable i, d’altra banda, en refermar el sentiment berguedà i de pertinença, i treballar per la cohesió social de tots els berguedans, vinguin d’on vingui.

ENLLAÇ AL PROGRAMA ELECTORAL 2019 - ESQUERRA BERGA