Esquerra crearà el Consell de l’Esport i l’Oficina d’Atenció a l’Esportista

Els republicans es comprometen a potenciar els clubs i les entitats esportives i a visualitzar l’esport femení

Esquerra crearà el Consell de l’Esport i l’Oficina d’Atenció a l’Esportista
Esquerra crearà el Consell de l’Esport i l’Oficina d’Atenció a l’Esportista

Esquerra Republicana a Berga ha presentat avui divendres les seves principals propostes en matèria esportiva. El gran objectiu del partit és crear el Consell de l'Esport i l'Oficina d'Atenció a l'Esportista. Aquest organisme involucrarà a la Taula Esportiva de la Ciutat de Berga, i a la resta de clubs que no hi estan adherits, perquè hi participin i actuïn de forma conjunta.

En aquesta línia, el partit estudiarà i emplaçarà les propostes de noves instal·lacions esportives demandades per la TECB, en un pla comarcal de millora del teixit esportiu del Berguedà. En aquest sentit, Esquerra tindrà en compte els emplaçaments de la zona esportiva dels pavellons i la zona esportiva del camp de futbol i el Serra de Noet com a possibles emplaçaments per a la pista d'atletisme.

Esquerra Berga promourà altres mesures com la creació de rutes circulars per a diferents perfils d’esportista, crearà beques per a entitats i esportives, donarà suport a les activitats esportives del municipi, en buscarà de noves i habilitarà espais per acollir esportistes i famílies quan se celebrin aquests esdeveniments, i obrirà les pistes i les instal·lacions esportives escolars a la pràctica esportiva de les entitats i la ciutadania, entre altres mesures.

Suport a clubs i entitats

La filosofia d’Esquerra es basarà a potenciar els clubs i les entitats esportives, especialment de base, com a element vertebrador de l’estructura esportiva i social de la ciutat. Per això, s’actualitzarà el Mapa d’Instal·lacions i Equipaments Esportius del Municipi i destinarà tots els recursos necessaris per al manteniment dels equipaments esportius. En aquesta línia, fomentarà, visualitzarà i reconeixerà institucionalment l’esport femení en totes les seves categories.