Esquerra Berga impulsarà una brigada ciutadana per millorar el manteniment amb voluntaris

Els republicans també es comprometen a recuperar i revitalitzar un espai important com el Parc del Lledó

Esquerra Berga impulsarà una brigada ciutadana per millorar el manteniment amb voluntaris
Esquerra Berga impulsarà una brigada ciutadana per millorar el manteniment amb voluntaris

Esquerra Republicana a Berga ha presentat avui en roda de premsa el conjunt de mesures generals relacionades amb la via pública. Segons ha explicat la regidora i candidata Dolors Tous, un dels principals objectius és impulsar iniciatives d’acció comunitària, com millora de barris o processos d’iniciativa ciutadana i apoderament ciutadà. Concretament, s’impulsarà la creació del que es podria anomenar brigada ciutadana, que vetlli pel manteniment de la ciutat, per exemple, ajudant a la brigada del consistori a netejar fonts o parcs, o pintant parets municipals. Aquestes iniciatives no han de deslliurar el consistori de les seves obligacions, sinó que l’Ajuntament ha de facilitar la feina i ajudar amb tot a aquestes iniciatives.

Aquesta brigada i altres mesures han de servir per conscienciar a la gent de què la ciutat és de tots, com també l'Ajuntament, no només dels 17 regidors. Tous ha explicat que tothom s'ha de conscienciar que cal vetllar conjuntament pel manteniment de la ciutat i, de la mateixa manera que la gent dóna vida a la ciutat a través de les entitats, ara cal col·laborar per millorar l'estat de la via pública. La regidora considera que cal que tots els ciutadans de Berga es facin seus els carrers i places, ja que tothom els vol veure nets i endreçats, però cal conscienciar a la ciutadania que el manteniment és cosa de tots i comença per no embrutar. Paral·lelament, es considera important fer pedagogia sobre aquest aspecte als centres educatius.

D'altra banda, un dels projectes principals per Esquerra és revitalitzar el parc del Lledó. El partit es compromet a adequar-lo una altra vegada perquè s'hi pugui fer activitat, amb aspectes com la renovació del sistema elèctric i, després, mantenir-lo i omplir-lo d'activitats d'oci, lleure i cultura al llarg de l'any. Per Esquerra, ha de ser un espai per la gent, on cada cap de setmana hi hagi activitats.

Un altre aspecte que els republicans han volgut reivindicar és l'eliminació del total de les barreres arquitectòniques. Gràcies al partit ja es va augmentar la partida per arribar a les zero barreres arquitectòniques, i considera que cal millorar la mobilitat a aquells que tenen més dificultats.

Carrers, places i parcs on viure i fer-hi vida

L'alcaldable Ramon Camps també ha destacat la importància de manteniment de la ciutat, perquè la gent pugui viure i fer vida als carrers, places i parcs de la ciutat. Per això, els republicans consideren necessària una partida anual suficient per garantir el bon manteniment de la ciutat, sigui desviant-hi fons o a través de subvencions, per arribar a no tenir cap mancança en aquest aspecte tant important per la vida de les persones.

En aquesta línia, un dels altres objectius concrets és el de renovar el sistema de neteja. Esquerra considera que és un servei molt important per la via pública i s'ha de posar al dia, amb l'objectiu que arribi a tots els racons de la ciutat i, per tant, augmentant-lo. El partit republicà considera que cal estudiar com fer-ho i, per tant, es considerarà molt seriosament la gestió directa.